Cum sa cresteti vanzarile in 90 de zile cu metoda TANK

Profitul pe care il obtineti din firma dvs este prea mic? Investiti prea mult in reclama si totusi aveti o rata mica de conversie?

O sa va aratam in articolul de astazi o cum sa va dezvoltati practic strategiile de marketing si vanzari incat sa atrageti clienti noi rapid si sa-i determinati sa se intoarca ca sa cumpere din nou de la dvs folosind metoda TANK.

Cresteti vanzarile in 90 de zile cu metoda TANK
Cresteti vanzarile in 90 de zile cu metoda TANK

Acest articol este scris de un specialist in marketing din 2001 si scopulul lui in cadrul Clubului de Afaceri, Networking si Logistica este sa-i ajute pe proprietarii de afaceri ca dvs sa identifice strategiile practice de marketing si vanzari pe care le pot pune in aplicare imediat si care pot avea un impact rapid (2-3 luni) in cresterea vanzarilor și a profitului firmei.

Aveti nevoie de transport marfa?
Transportam marfa in Europa cu flota proprie de camioane, dube si camionete. Calculati costul transportului.

Doriti ca produsele dumneavoastra sa ajunga la clienti?

Pentru ca ne-ati spus ce are importanta TRANSPORTAM MARFA la timp si in siguranta

 • 100000 € ASIGURARE MINIMA
  la transporturile internationale pentru ca stim ca afacerea dvs. va da suficiente dureri de cap
 • CONSULTANT TRANSPORT DEDICAT
  pentru ca nevoile dvs. sunt unice
 • AJUNGEM LA TIMP
  pentru ca soferii nostri sunt si mecanici
 • MARFA AJUNGE IN SIGURANTA
  la clientii dvs. pentru ca este verificata periodic si o ancoram suplimentar
Transport marfa international in Uniunea Europeana

 

Acest articol se bazeaza pe ceea ce inseamna marketing. Marketingul are multe definitii, insa din punctul nostru de vedere definitia cea mai corecta este cea formulata de Dr. Philip Kotler

Marketingul este stiinta si arta de a explora, crea si furniza valoare cu scopul de satisface nevoile unui public tinta pentru a aduce un profit.

Dr. Philip Kotler

Cu alte cuvinte, principiile fundamentale in marketing sunt:

 • Creaza valoare – provoaca dorinta de a cumpara
 • Este centrat catre client – satisface nevoile unui public tinta
 • Are scopul de a aduce un profit

Sau altfel spus: profitul (vanzarile) sunt cu atat mai mari cu cat marketingul (reclama, publicitatea) sunt mai orientate catre rezolvarea nevoilor clientilor.

Exista 2 tipuri mari de gandire in marketing

Gandirea centrata pe produs si gandirea centrata pe client (care este mult mai profitabila si am sa va demonstrez asta in continuare si mai ales cum puteti folosi acest tip de gandire ca sa va cresteti vanzarile.)

Scopul nostru este sa vindem si sa avem profit din asta. Insa ca sa putem vinde produsul sau serviciul nostru trebuie ca cineva sa fie dispus sa-l cumpere. Şi majoritatea oamenilor nu cumpara ce nu-i intereseaza.

Multe firme isi fac reclama asa: produsul meu face…, produsul meu drege…, produsul meu… produsul meu!

Pe client nu-l intereseaza produsul dvs. El are niste probleme si vrea sa si le rezolve.

Care sunt diferentele dintre cele 2 tipuri de gandire?

O firma centrata pe produs sau serviciu gandeste Cumparatorul gandeste
Sa vindem cat mai multe produse sau servicii posibil Trebuie sa gasesc solutii care indeplinesc nevoile mele, care imi rezolva problemele, care imi vor satisface dorintele
Sa-i convingem pe oameni sa cumpere ceea ce nu au neaparat nevoie Voi cumpara doar ceea ce am nevoie sau doresc eu
Clientul este un mijloc pentru a ajunge la un scop Afacerile trebuie sa fie create pentru a-mi satiface nevoile mele
Scopul nostru este profitul, rentabilitatea sau satisfacerea nevoilor personale ale patronului Scopul afacerilor este sa aiba grija de mine si de ce este important pentru mine

Intre cele doua moduri de gandire exista un conflict si din aceasta cauza vanzarile sunt slabe. Pentru ca majoritatea oamenilor nu sunt dispusi sa cumpere ce nu au nevoie. Astfel de firme au un marketing orientat spre profit, dar fara sa-i intereseze nevoile oamenilor.

Insa am vazut din definitia marketingului ca acesta trebuie sa fie orientat atat spre profit cat si spre nevoile clientilor.

Si astfel apare un al treilea tip de gandire.

O firma centrata pe produs sau serviciu gandeste Cumparatorul gandeste O firma orientata spre client gandeste
Sa vindem cat mai multe produse sau servicii posibil Trebuie sa gasesc solutii care indeplinesc nevoile mele, care imi rezolva problemele, care imi vor satisface dorintele Satisfacem nevoile si dorintele cat mai multor clienti posibil (dintr-o data nu mai este produsul in centru, ci este clientul)
Sa-i convingem pe oameni sa cumpere ceea ce nu au neaparat nevoie Voi cumpara doar ceea ce am nevoie sau doresc eu Oferim solutii personalizate care sa satifaca nevoile si dorintele atat ale clientilor cat si ale firmei (patronilor)
Clientul este un mijloc pentru a ajunge la un scop Afacerile trebuie sa fie create pentru a-mi satiface nevoile mele Produsele / serviciile sunt un mijloc pentru atingerea unui scop
Scopul nostru este profitul, rentabilitatea sau satisfacerea nevoilor personale ale patronului Scopul afacerilor este sa aiba grija de mine si de ce este important pentru mine Scopul este satisfacerea clientului incat sa vina inapoi si sa mai aduca si alti client cu el.

(acesta este secretul, marele secret care noua ne creste vanzarile) Cea mai puternica reclama din lume este cea de la gura la gura.

Daca afacerea dvs va fi centrata pe vanzarea de produse va avea anumite rezultate, dar daca afacerea dvs este centrata pe ce vrea clientul va avea alte rezultate.

Care sunt aceste rezultate?

Rezultatul gandirii centrata pe produs Rezultatul gindirii centrata pe nevoile clientului
Clientul va distinge pe baza de pret pentru ca nu poate gasi nici o valoare in satisfacerea nevoilor lui Clientul distinge bazat pe valoare si din aceasta cauza va fi dispus sa plateasca mai mult. Valoarea este atat de mare incat pretul nu mai este o problema importanta
Veti avea concurenta mare pentru ca toata lumea vinde acelasi produs Concurenta este mica pentru ca oferiti un tip de valoare pe care nimeni altcineva nu o poate oferi
Veti fi doar o alegere dintre multe alte posibilitati Firma devine o alegere subconstienta a clientilor (ati satifacut o nevoie inainte, este de asteptat ca o veti face si pe viitor)
Sunteti o marfa (la fel ca toti ceilalti). Nu aveti valoare, aveti doar pret Sunteti o resursa indispensabila, clientul se va intoarce la dvs
Firmele afla nevoile clientilor atunci cand acestia vin la ele Firmele anticipeaza nevoile clientilor inainte ca acestia sa vina la ele
Firma se hraneste cu firmituri (clientii ramasi de la concurenta) Profitul este mai mare deoarece firma are clienti fideli care va recomanda la altii

Ce fel de firma credeti  ca poate supravietui in aceasta economie și are cea mai mare sansa de profitabilitate pe termen lung?

In concluzie: Firmele cu strategii de marketing centrate pe nevoile clienților au vanzari mai mari.

Repet ceea ce spuneam la inceput: Scopul final in Marketing este sa aduca profit.

Care sunt cele mai rapide moduri de a creste profitul in firma dvs?

 • Convingeti-i pe clienții actuali sau anteriori sa vina inapoi și sa cumpere din nou.
 • Atrageti clienti noi.

Cum sa-i convingeti pe clientii vechi sa se intoarca ca sa cumpere din nou?

In medie, costa de 6 ori mai mult sa atrageti clienti noi decat sa convingeti clienții actuali sa vina inapoi și sa cumpere din nou.

De ce costa mai mult sa atrageti clienti noi?

 • Ati raspuns cu succes nevoilor lor
 • Va cunosc la nivel personal
 • Ei stiu la ce sa se astepte, sunt familiarizati cu dvs și fiabilitatea produselor / servicilor dvs
 • Sunt prea lenesi pentru a merge la concurenta
 • Ei au aceleasi nevoi sau alte probleme care trebuie rezolvate – și ei stiu ca dvs le veti  rezolva

Aceste lucruri ne ofera mai multe oportunitati:

Motiv Convingere Oportunitate
Ati raspuns cu succes nevoilor lor Puteti rezolva aceeasi problema din nou sau alte probleme la fel de bine Aflati ce alte nevoi au și oferiti-va sa le rezolvati
Va cunosc la nivel personal Ei pot experimenta o continuare a unei relatii de succes Invitati-i sa continue relația printr-un eveniment, vizita, Facebook, etc.
Ei stiu la ce sa se astepte, sunt familiarizati cu dvs și fiabilitatea produselor / servicilor dvs Ei se pot baza pe produsele și serviciile dvs, ceea ce inseamna siguranța și incredere Invitati-i sa incerce alte produse și servicii sau sa le inlocuiasca pe cele actuale
Sunt prea lenesi pentru a merge la concurenta Nu au timpul sau energia sa caute o alternativa pentru produsele sau serviciile dvs Usurati-le modul in care fac afaceri cu dvs (comanda, plata, livrarea)

 De ce se intorc clientii sa mai cumpere de la dvs?

 • Aveti ceva de care au nevoie.
 • Aveti ceva care isi doresc.
 • Au incredere in dvs mai mult decat in oricine altcineva in domeniul dvs.
 • Sunteti convenabil pentru ei.

In concluzie:

Solutia pentru marketingul catre clientii deja existenti este sa-i motivam sa se intoarca ca sa ne dea posibilitatea de a face afaceri cu ei din nou.

Cum puteti motiva clientii sa se intoarca sa cumpere din nou de la dvs?

Am scris un articol in care va dam mai multe strategii de marketing si vanzari pe care puteti sa le folositi ca sa ii convingeti pe clientii dvs actuali sa se intorca sa cumpere din nou de la dvs.

Buun, aceasta a fost usor pentru ca este de 6 ori mai ieftin sa ii convingeti pe clientii vechi sa se intoarca ca sa cumpere din nou. Sa vedem mai departe

Cum sa atragem clienti noi

Va vom spune acum ceva extraordinar.

Oamenii au tendinta naturala de a se grupa in triburi.

Un trib este compus din oamenii grupati in jurul unei nevoi comune specifice cu scopul de a gasi o solutie pentru acea problema si de a se ajuta unul pe altul pentru aceasta.

Marea dvs sansa este ca ei cauta un lider, un ghid, un expert care sa le arate solutia, sa le ofere resursele necesare pentru rezolvarea problemei lor.

Daca nu aveti un trib pe care sa-l conduceti veti fi foarte limitat in posibilitatile dvs de a promova un produs sau serviciu catre membrii acestui trib si in consecinta veti fi limitat in capacitatea de a avea o afacere profitabila.

Un trib este compus din oamenii grupati in jurul unei nevoi comune specifice cu scopul de a gasi o solutie pentru acea problema si de a se ajuta unul pe altul pentru aceasta.
Un trib este compus din oamenii grupati in jurul unei nevoi comune specifice cu scopul de a gasi o solutie pentru acea problema si de a se ajuta unul pe altul pentru aceasta.

Cresterea afacerii dvs depinde de capacitatea dvs de a deveni un expert, un lider pentru un trib. Şi aceasta este o mare oportunitate pentru dvs. Deoarece  puteti deveni un lider pentru aceste triburi si odata ce oamenii au devenit parte a tribului dvs ei vor fi loiali, vor cumpara de la dvs si vor spune si prietenilor lor despre dvs, atat timp cat si dvs le sunteti loial lor si nu ii abandonati. (ati vazut filmul minionii).

Odata ce ati rezolvat problema unui trib obtineti nu unul, ci o multime de clienti noi dintr-o data. Atunci cand castigati un trib de partea dvs afacerea devine mult mai profitabila si stabila in timp. Aveti un trib. Sunt ai dvs. Nu vi-i ia nimeni.

Solutia pentru cresterea vanzarilor catre clienti noi este sa deveniti liderul unui trib.

Si va vom arata cum sa identificati triburile astfel incat marketing-ul dvs sa fie focalizat catre acestia si sa obtineti profit maxim cu minim de efort.

Ce va vom spune mai departe va fi fundamentul pe care se va cladi strategia dvs de marketing si vanzari pentru a avea o afacere profitabila pe termen scurt si lung. Aceasta tehnica va va pune in randul celor 10% afaceri de top din domeniul dvs.

Va vom arata pas cu pas cum sa aplicati un sistem care sa va aduca vanzari de 2 ori mai mari in 90 de zile. Spunem de 2 ori deoarece vrem sa fim realisti. Desi acest sistem va poate mari profitul de 5 ori in 60 de zile, stim ca oamenii sunt comozi si se misca incet, asa ca nu vrem sa va promitem ceva ce nu puteti face, insa sa va cresteti vanzarile de 2 ori in 90 de zile este ceva ce este usor sa puneti in practica si sa vedeti rezultate concrete care sa va motiveze.

Este vorba de un sistem in 4 pasi, sistemul TANK

 • Think (gandeste)
 • Apply (aplica)
 • Narrow down (renunta la ce nu este folositor)
 • Keep going (continua ce ai inceput)

TANK – sistemul simplu pentru cresterea rapida a vanzarilor

Primii 2 pasi majoritatea firmelor ii fac. Toate firmele isi fac un pic de reclama si vand ceva in urma acestei reclame. Acestia sunt cei doi pasi care va aduc cheltuieli mari si un profit mic.

Ceilalti 2 pasi sunt pasii facuti de cei care doresc libertate financiara si sunt dispusi sa o si obtina. Toata lumea isi doreste sa aiba libertate financiara. Atunci aveti timp sa stati cu familia, sa mergeti in concedii, scapati de stresuri si de griji. Pentru ca acesti pasi sunt cei care va asigura o sursa de venit constanta.

Si va vom  arata concret, cu exemple, cum puteti pune in practica acesti pasi in firma dvs.

Vreti ca firma dvs sa vanda mai mult? Cititi in continuare acest articol, aplicati sistemul TANK si veti fi uimit cat de mult va cresc vanzarile prin marketing centrat pe problemele clientilor.

#1. Think (gandeste planul de marketing)

Ca sa puteti sa deveniti liderul unui trib, indiferent daca este vorba de clienti noi sau vechi, trebuie ca mai intai sa identificati problema in jurul careia se grupeaza acest trib.

Pentru aceasta specialistii in vanzari folosesc un instrument extraordinar de util numit Buyer persona (marketing persona, profilul clientului).

In cuvinte simple buyer persona este o descriere detaliata a membrului reprezentativ al tribului, adica clientul meu tinta, descriere bazata pe comportamentul de cumparare.

Si ca sa va ajutam sa faceti acest lucru, pe blogul nostru am scris un articol in care va explicam totul despre buyer persona.

Si mai mult decat atat, va punem la dispozitie GRATUIT un set de intrebari, la care daca raspundeti cat puteti de bine, va genereaza automat Buyer persona pe baza raspunsurilor dvs.

Dupa ce aveti acest buyer persona puteti identifica mai usor nevoile si beneficiile tribului.

Acum ca aveti deja un Buyer persona, luati o foaie de hartie si faceti urmatorul tabel:

Descarcati tabelul gratuit si inscrieti-va in Clubul de Afaceri, Networking si Logistica

Trib tinta: Nevoi si beneficii

Scop: sa identific nevoile publicului tinta si modul in care produsul / serviciul meu le va aduce beneficii

Care sunt nevoile profunde ale tribului tinta? Care sunt consecintele in cazul in care nu isi indeplinesc nevoile? Care sunt recompensele pe care le vor experimenta clientii prin indeplinirea nevoilor lor? Cum poate produsul sau serviciul meu sa satisfaca acesta nevoie profunda?

In prima coloana scriem: Care sunt nevoile profunde ale pietei tinta? Repet PROFUNDE. Nu doar nevoile lor ci ceea ce trebuie sa aflu este motivatia fundamentala a fiecarei nevoi. Ceea ce fac eu este sa-i intreb care sunt nevoile lor, apoi merg mai adanc si ii intreb de ce au acea nevoie, si asa tot mai adanc pana cand aflu care este baza nevoii lor.

De ex. Imi cumpar pantofi sport pentru ca vreau sa slabesc, pentru ca sa arat bine, pentru ca doctorul mi-a spus ca daca nu voi slabi voi face infarct si voi muri.

Pe a doua coloana scriem: Care sunt consecintele in cazul in care nu isi indeplinesc acesta nevoie specifica?

De ex. Daca voi muri familia mea va avea de suferit, copiii nu vor avea un tata care sa-i creasca, care sa-i sprijine, mama va trebui sa munceasca mai mult ca sa satisfaca nevoile financiare si din aceasta cauza copiii vor suferi emotional si material.

In a treia coloana scriem: Care sunt recompensele pe care le vor experimenta clientii prin indeplinirea nevoilor lor?

De ex. Daca voi face sport voi slabi, voi arata mai bine, oamenii frumosi sunt platiti mai bine, voi castiga mai mult, voi fi mai sanatos, voi putea munci mai mult, voi putea avea grija de copii si de sotia mea, voi putea sa imi sustin familia emotional si material.

Vedeti, exista recompense daca imi satisfac aceasta nevoie.

In a patra coloana scriem Cum poate produsul sau serviciul meu sa satisfaca acesta nevoie profunda?

De ex. Vreti sa slabiti dar nu aveti timp sa faceti sport? Acesti pantofi ii puteti purta zi de zi, pe strada si la serviciu, va vor stimula circulatia sanguina si o postura sanatoasa. Vor preveni un infarct si veti avea mai mult tonus muscular. In loc sa stati cateva ore pe zi la sala veti avea mai mult timp pentru familia dvs etc.

Acesta lista va fi fundamentul campaniilor dvs de marketing si va va asigura vanzari mai mari. Ceea ce scrieti pe aceasta lista va aparea pe toate materialele dvs, indiferent ca este vorba de pliante sau Google AdWords si va va pune in fruntea vanzatorilor de top din domeniul dvs. Insa aceasta lista va fi eficienta atat timp cat o folositi. Daca nu faceti aceasta lista, sau o faceti si apoi o uitati intr-un sertar, nu va va folosi la absolut nimic.

Important este nu doar sa ganditi, ci si ceea ce ganditi. Acum ca aveti deja mesajul pe care se va baza strategia dvs de marketing, haideti sa vedem cum putem aplica practic acest lucru ca sa obtinem un profit. Pentru ca spuneam, scopul marketingului este sa aduca profit.

#2. Apply (aplica bugetul de marketing)

Ca sa puteti aplica practic strategia de marketing pe care care o aveti deja scrisa este nevoie sa aveti o anumita mentalitate. Este mentalitatea care face diferenta dintre profit si faliment.

Va spunem spun acest lucru din experienta, deoarece ne lovim des de expresii de genul „la noi nu va functiona” sau „nu avem bani pentru asta”. Asa gandesc oamenii care se indreapta cu pasi mari spre faliment.

Va vom  arata mentalitatea corecta despre marketing daca vreti sa aveti un profit.

Marketingul este o investitie nu un cost

 • Trebuie privit ca o investitie
 • Fiind o investitie va asteptati la un profit real si decent 5% – 18%
 • Scopul lui este sa creasca rentabilitatea investiției sau ROI (Return Of Investment)

Marketingul este un joc al banilor – cu cat investiti mai mult cu atat obtineti rezultate mai bune

 • Daca investiti 100 euro la 5% ROI obtineti un profit net de 5 euro
 • Daca investiti 100.000 euro la 5% ROI obtineti un profit net de 5.000 euro

Cu alte cuvinte daca doriti sa obtineti un profit trebuie sa fiti dispus sa investiti. Fara un buget concret de marketing vanzarile dvs vor fi slabe, veti fi depasit de concurenta si veti da faliment.

Multe firme nu au un buget de marketing, si acesta reprezinta o oportunitate pentru dvs, deoarece va va fi usor sa le intreceti, sa va cresteti vanzarile si sa atrageti mai multi clienti.

Stim, mai ales la inceput, cand sunt multe cheltuieli este greu sa rupeti o parte din buget pentru aceasta, insa vanzarile nu pot creste fara marketing.

Este un cerc vicios. Sa  dam un exemplu:

Daca investiti 1 euro la 5% ROI castigati 1.05 euro. Asta inseamna ca veti putea reinvesti mai departe 1 euro in marketing si 0.05 euro in altceva.

Daca investiti 0 euro in marketing la 5% ROI inseamna ca pe viitor veti avea 0 euro de investit in cresterea vanzarilor si 0 euro de investit in altceva.

Speram ca am fost suficient de expliciti.

Atat timp cat marketingul aduce profit veti avea o sursa de fonduri pe care sa le folositi. Si va vom arata practic cum sa fiti sigur ca obtineti un profit din marketing si nu o pierdere.

Pana aici toate firmele fac acesti pasi. Insa daca marketingul nu aduce profit (si noi stim deja ca acesta este scopul final) atunci investitia noastra se transforma in pierdere.

#3. Narrow down (renunta la ce nu este folositor)

Ca sa fim siguri ca avem profit este nevoie sa masuram ROI la fiecare strategie si canal de marketing pe care il folosim si sa renuntam la cele care nu ne aduc profit

Metodele de masurare difera de scopul pe care il avem. Scopul poate fi atragerea de contacte noi, conversia contactelor in cumparatori, conversia cumparatorilor in clienti (adica cumpara de mai multe ori de la noi), fidelizare, etc.

Pentru aceasta trebuie sa stim

 1. Ce sa masuram

Cu alte cuvinte care cifre ne spun real ceva despre profit, deoarece daca masuram cifrele gresite s-ar putea sa ne pacalim.

De exemplu putem face greseala urmatoare: la Facebook ne uitam la numarul de like-uri care ne spun cat suntem de populari, dar nu ne uitam la conversia in cumparatori care ne spune cati dintre cei care dau Like au cumparat efectiv de la noi.

 1. Cum sa masuram

Conversia se masoara in procente si fiecare campanie are un singur scop.

Scopul unei campanii de marketing sau vanzari este masurabil, realist si tintit spre profit.

Este posibil ca pe langa acest scop sa apara si rezultate secundare pe care sa le putem folosi, tot pentru a obtine un profit. Insa niciodata nu transformam aceste rezultate secundare intr-unul principal in aceeasi campanie. Cunoasteti vorba: Cine fuge dupa 2 iepuri nu prinde nici unul.

Bineinteles, in functie de specificul fiecarui canal de marketing utilizat , vom folosi o metoda sau alta de masurare. Cand alegem metoda de masurare a conversiei, sa nu uitam ca scopul final este cresterea vanzarilor si a profitului.

Acum va vom arata cum cresteti eficienta marketingului si cum sa il transformati intr-o masinarie care sa va aduca profit pe banda rulanta.

Ati auzit deja probabil de Principiul lui Pareto sau regula 80-20.

Este o regula de baza in vanzari, si nu numai, care spune asa

80% din vanzari vin de la 20% din clienti

Acesta este un principiu universal valabil si foarte usor de pus in practica acum ca ati scris deja un buget de marketing masurabil.

Aveti unul deja nu-i asa? Cuuum, nu aveti inca unul. Pai pana acum ce ati facut? Fara un buget de marketing nu puteti sa va cresteti si sa va automatizati profitul.

Ce trebuie sa faceti este sa alegeti 20% din strategiile si tehnicile dvs de marketing, si anume cele care va aduc profitul cel mai mare si sa renuntati la celelalte 80%. Asta va va permite sa cresteti bugetul celor 20% si sa va cresteti vanzarile de 2 ori sau mai mult

Va dam un exemplu:

Sa zicem ca aveti urmatoarele strategii de marketing care va aduc vanzari

Produs: pantofi sport

Strategie Buget (euro / luna) ROI (%) Profit (euro)
Google AdWords 50 8% 4
Pliante 120 6% 7.2
Bannere 54 Nu stiu Nu stiu
Facebook ads 30 9% 2.7
Blog 12 14% 1.68
Total 266 5.8% 15.58

Acum daca pastram doar cei 20% (adica o strategie din 5) care ne aduc cea mai mare conversie (adica cel mai mare profit) si investim tot bugetul de marketing vom obtine urmatorul rezultat:

Strategie Buget (euro / luna) ROI (%) Profit (euro)
Blog 266 14% 37.24
Total 266 14% 37.24

Investind aceeasi suma obtinem un profit de peste 2 ori mai mare.

Bineinteles acesta este doar un exemplu. Si depinde de rata de conversie ROI a fiecarei strategii in parte. Masurand in fiecare luna in 2-3 luni putem ajunge sa ne crestem vanzarile de peste 2 ori fara investitie suplimentara.

Vreti vanzari de 2 ori mai mari? Dar de 3 ori? Sau de 4?

Pentru ca testarea poate fi dusa si mai departe.

Cand reglam un aparat de radio, dupa ce gasim lungimea de unda potrivita, mai facem niste reglaje fine ca sa auzim mai bine.

La fel in marketing putem face reglaje fine ca sa crestem rata de conversie. Schimbam titlul mesajului, textul etc. si la fiecare schimbare masuram eficienta. Poate fi mai bine sau poate fi mai rau si in functie de aceasta modificam strategia noastra de marketing si vanzari.

Daca ati facut acesti 3 pasi urmeaza al patrulea si ultimul pas, cel care va asigura independenta si libertatea financiara. Este pasul cel mai simplu de facut, pentru ca multe din lucrurile necesare sunt deja facute. Tot ce trebuie sa faceti este sa le dati o forma finala.

#4. Keep going (continua ce ai inceput)

Fiti sincer. Puteti sa puneti mana pe telefon sa sunati la firma si sa ziceti  : Maine plec in vacanta 6 luni in Caraibe, unde voi avea acces limitat la telefon si la internet. Sa imi puneti in cont in fiecare luna 1.000 euro!

Cand veti putea face acest lucru inseamna ca ati reusit sa va automatizati afacerea. Inseamna ca aveti o sursa de profit constanta.

Cand vorbim despre asta prima reactie este: eu nu pot ajunge la asa ceva, firma mea moare fara mine. Chiar asa sa fie?

Ati auzit de drepturile de autor?

Daca cineva a compus un cantec, de fiecare data cand acel cantec este difuzat primeste o suma de bani in cont. Şi-a automatizat afacerea. Si daca are marketing profitabil atunci si acea suma este mare.

Credeti ca Robbie Williams sta in fiecare zi sa cante cate un cantec printr-un pub ca sa aiba bani de paine? El face 1 turneu pe an, inregistreaza 12 melodii, joaca in 2 reclame, da 5 interviuri si restul anului se relaxeaza. El da, echipa din spatele lui munceste. El joaca golf, impresarul lui da telefoane.

Sunt activitati care pot fi automatizate sau semiautomatizate si altele care nu pot fi automatizate de loc, insa marketingul si vanzarile pot fi automatizate in mare parte.

Si va vom arata practic cum puteti face acest lucru.

Pana cum aveti deja o strategie de marketing, un buget si un calendar de promovare

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i faceti ca sa va automatizati vanzarile?

 1. Scrieti fiecare pas in detaliu

Stim, nu aveti timp… Insa ce se intampla daca persoana care se ocupa in firma dvs de marketing isi da demisia?

Angajati o persoana noua si pierdeti mult mai mult timp sa o instruiti. Si in afara de asta sunt detalii pe care le uitati sau nu le cunoasteti sau… sau…

Sunteti cu adevarat un antreprenor doar atunci cand firma poate functiona fara dvs. Altfel este doar un angajat (si probabil unul platit prost).

Ce trebuie sa mai faceti este sa aveti totul in scris in detaliu astfel incat sa puteti repeta in fiecare luna procedeul care va aduce profit.

Pentru aceasta noi folosim un calendar scris. Si pentru ca este mai usor atunci cand lucrezi in echipa, va recomandam sa folositi un calendar online. Un instrument gratuit pentru aceasta este Calendarul Google. Puteti seta activitati care se repeta si puteti da accesul la una sau mai multe persoane dupa preferinta.

 1. Puneti deoparte bugetul de marketing si nu va atingeti de el

Este foarte tentant sa folositi bugetul de marketing pentru alte plati. Este ceea ce fac multe firme in situatii de criza.

Insa fara reclama nu vindeti. Si daca nu vindeti dati faliment.

Ganditi-va la bugetul de marketing ca la o rata la banca. Nu v-ati platit rata la masina? Vine firma de leasing si va ia masina. Ramaneti si fara masina si fara toti banii platiti pana acum.

Vreti sa va ia banca masina?

Vreti sa dati faliment?

Suntem convinsi ca nu, de aceea in cadrul Clubului de Afaceri, Networking si Logistica discutam si despre alte tehnici pe care le folosim cu succes si care va pot creste eficienta afacerii, sa va reduca timpul de lucru sau sa va creasca profitul.

V-am aratat strategia noastra de marketing ca sa crestem vanzarile in 90 de zile.

Acum e randul dvs!

V-am aratat metoda TANK ca sa va cresteti vanzarile rapid.

Dvs ce strategie folositi ca sa va cresteti vanzarile?

Lasati-ne,  va rugam , mai jos un comentariu si spuneti-ne parerea dvs. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.